„Vilina vlas“

O nama

OBAVJEŠTENJE

„Obavještavamo goste da je u toku rekonstrukcija hotela „Vilina vlas“ Višegrad u cilju proširenja smještajnih kapaciteta. 

 

Višegradska banja je balneoklimatsko liječilište, u kome direktan i indirektan uticaj vode i vazduha pruža izvanredne uslove za sve oblike rehabilitacije i rekreacije.

Medicinski programi bazirani su na primjeni prirodne ljekovite termomineralne vode sa savremenim postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije.

Kompleks Višegradske banje čine: Vilina vlas, Donja Kadijina banja i Gornja Sokolovića banja.

Javna ustanova Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ Višegrad nosi ime po endemskoj vrsti paprati „Vilina vlas“ (latinski Adiantum Capillus Veneris) koja raste jedino u ovom kraju, na izvorima ljekovite termalne vode.

Objekat raspolaže sa 140 ležaja raspoređenih u jednokrevetnim, dvokrevetnim, trokrevetnim sobama i apartmanima. Svaka soba i apartman posjeduje sopstveno kupatilo, terasu, kablovsku televiziju, bežični internet, telefon.

Gostima je na raspolaganju trpezarijski prostor koji prima 350 gostiju i koji zadovoljava sve standarde u ugostiteljstvu. Na meniju se uvijek nalaze tri vrste obroka, kao i posna i dijetalna jela. Doručak, ručak i večera se poslužuju klasično.

Objekat posjeduje zatvoreni bazen sa termalnom vodom, medicinski blok, dvije ljetne bašte, aperitiv bar, lift, prodavnicu, konferencijsku salu, parking prostor pod video nadzorom.

U neposrednoj blizini nalaze se trim staze pogodne za šetnju i rekreaciju, park-šuma…

Ljubiteljima dobrog zalogaja Višegradska banja nudi restoran „Stara banja“ u kome posjetioci mogu uživati u domaćim jelima pripremljenim po tradicionalnim receptima i odmoriti se u netaknutoj prirodi.